Viser 1–20 af 55 resultater

Affenzahn tager ansvar
Bæredygtighed og miljø-ansvar er kodeord hos farveglade Affenzahn, som gør en dyd ud af at anvende innovative materialer til deres produktion af ægte barfodssko.
på listen over deres materialer finder du eksempelvis økologisk bomuld og tekstil af genanvendte PET-flasker! I deres indersåler er der anvendt en speciel slags alge – dét er da grønt!

Mere om materialerne
Affenzahn har en del sko og sandaler af læder. De bruger det såkaldte TERRACARE® læder, som er fra en tysk læderfabrik, som specialiserer sig i vegetabilsk garvning og bæredygtig produktion, med mindre vand- og kemikalieforbrug. Eksempelvis producerer garveriet selv al den fornybare energi de selv anvender og så neutraliserer de deres egen CO2-udledning via skovfornyelse.
Hvert stykke læder er fra opdræt i Tyskland og kan spores tilbage til sin oprindelses-farm.I sålerne anvendes der som sagt alger – det er en skumtype der hedder BLOOM og det produceres af den invasive alge-art som er et bi-produkt af miljøbelastning, og som forstyrrer øko-systemerne i ferskvandsområder. Alge-slimen indsamles, så vandet renses, og algerne laves derefter om til EVA-skum, som er helt uden brug af petrokemikalier og råolie.Affanzahns veganske modeller er produceret af genanvendte PET-flasker, som sparer miljøet for 50% energiforbrug, 60% forureningsudledning og 20% vandforbrug i forhold til konventionel produktion af lignende materialer.Derudover er Affenzahn medlem af Fair Wear Foundation, som kontrollerer at arbejdsmiljø og -betingelser er i overensstemmelse med standarderne for menneskerettighederne.

Altså en barfodssko-producent med stor ansvarsfølelse!

Hvad med pasform og funktion?
Affenzahn sko er til smalle til normale fødder, med lav til normal vrist.
Sandalerne har trinløs regulering i overlæderet og kan derfor rumme lidt højere vrist.
Sålerne er ultra tynde og fleksible, men med godt greb. Alle modeller er hurtige og nemme at få af og på og justere.