Viser 1–20 af 95 resultater

Barfodssko til mænd versus konventionelle sko
Selv om konventionelle sko til mænd oftest er en my bredere end kvinders, og heldigvis ikke udstyret med skyhøje stilethæle, er de langt fra optimale for fødderne.
Det er der flere grunde til.

Stive og tykke såler er normen på konventionelle sko til mænd. Rigiditeten forhindrer et naturligt gangmønster og hensigtsmæssig brug af foden, hvor man ruller og aktiverer hele foden og tæerne med, for at skabe fremdrift. Stivheden nedsætter fleksibilitet og blodomløb, giver svage fødder og påvirker balancen negativt. Den forhindrer også fødderne i at fungere som naturlige støddæmpere. De tykke såler hindrer føling og kontakt med underlaget, hvilket igen kan give dårlig balance og klodsethed.

Afrundede, symmetriske eller spidse skosnuder er også en kulturel norm i konventionelle sko. Skoene tvinger fødderne ud i en unaturlig form, som giver skæve, sammenkrummede tæer og måske endda knyster. Formen hindrer også korrekt brug af tæerne og frit blodomløb, hvilket kan medføre en række lidelser. Ligeledes er der ofte alt for lidt plads, både i tåboks og til resten af foden.

Forhøjning af hæl – ja, selv om mænds sko ikke er udstyret med stilethæle, er der oftest en højdeforskel på flere mm til få cm på hælen og resten af sålen. Det virker måske ikke af meget, men selv få mm giver en forskydning af vinklen i hofter og bækken, hvilket kan give skævt slid og stød der sætter sig mange steder i kroppen.
Kombinationen af den stive sål og den forhøjede hæl er især problematisk, da det tvinger foden til at lande unaturligt hårdt på hælen.

Hyphest eller tung speederfod?
Alle disse egenskaber hos konventionelle sko, stammer fra en tid hvor vores primære transportmiddel var heste. Derfor skulle skoene, af sikkerhedshensyn, være smalle, stive, have spidse snuder og en forhøjning af hælen, så foden ikke gled igennem stigbøjlen. Så risikerede man nemlig at blive slæbt efter hesten.
Men hverdagen ser jo noget anderledes ud nu – og vi vil vove at påstå du kan være hurtigere og mere præcis på både speeder og bremse, hvis du har barfodssko på!

Derfor barfodssko til mænd
Fordi balance, komfort og korrekt brug af kroppen for at undgå skavanker også er vigtigt for mænd. Et aktivt liv uden smerter og unødigt slid i kroppen giver livsglæde, så man kan rende efter ungerne på plænen, selv når ungerne er blevet til børnebørn.
Barfodssko giver fødderne frihed til at fungere som de er skabt til, og lader din krop, ben og fødder udnytte de støddæmpende og momentum-skabende egenskaber de besidder, når de har mulighed for at bevæge sig i et naturligt gangmønster uden restriktioner.

Hvordan er en barfodssko anderledes?

Barfodssko har brede tåbokse og fodformede snuder, så der er plads til naturlig spredning og bevægelse af alle tæer. Sådan at de kan gøre deres arbejde for at balancere din kropsvægt korrekt.

De har tynde, fleksible såler uden højdeforskel i hælen, sådan at hele din fod aktiveres under gang og udnytter fremdriften i kroppen korrekt. Det giver også mulighed for korrekt landing og støddæmpning, så man slet ikke behøver en tyk, affjedrende sål.

Barfodssko har ingen svangstøtte, fast hælkappe, tåspring eller andet der nedsætter blodomløbet og bevægelsen og giver svage, fejlformede fødder. Barfodsskoenes eneste job, er at beskytte dine fødder mod underlaget og elementerne, og ellers lade dem bevæge sig som de skal. Sådan opbygger man stærke, sunde fødder – også selv om de har været forsømt.

Komforten bliver du heller ikke ked af!
Hvem kender ikke følelsen af trætte, ømme og hævede fødder efter en lang dag? Den følelse kommer du nok ikke til at savne, selvom den udebliver når du bruger barfodssko! Ideen med barfodssko er nemlig, at de skal føles mere som om du har bare fødder, og det bliver fødderne jo ikke mast sammen af.