Viser 1–20 af 699 resultater

Barfodssko og barfodssandaler

I denne kategori finder du sko og støvler fra nøje udvalgte mærker, hvis produkter alle lever op til principperne for barfodssko.

De sko og støvler du finder herinde har ingen hæl, ingen tåspring, ingen fast hælkappe, ingen svangstøtte, ingen spidse snuder, ingen affjedring og ingen støddæmpning.

Til gengæld har de plads til fødderne! De har alle de egenskaber der skal til, for at skabe sunde, stærke, frie fødder. Det vil sige, de eneste egenskaber dét kræver er, at skoene beskytter fødderne mod elementerne og intet andet. Ingen støtte eller formning, som giver svage eller forvredne fødder. Ingen vinkling af hælen, som giver skævheder i hele kroppen.

Skoene og støvlerne i denne kategori er designet til at holde fødderne varme, tørre og fri for læsioner, og så ellers bare lade fødderne være fødder i fred!

529,00 kr. Forventet levering: 09/06/2023
529,00 kr. Forventet levering: 09/06/2023
529,00 kr. Forventet levering: 09/06/2023

Stort udvalg af de populære Barfodssko

I denne kategori finder du sko og støvler fra nøje udvalgte mærker, hvis produkter alle lever op til principperne for barfodssko. De sko og støvler du finder herinde har ingen hæl, ingen tåspring, ingen fast hælkappe, ingen svangstøtte, ingen spidse snuder, ingen affjedring og ingen støddæmpning. Til gengæld har de plads til fødderne! De har alle de egenskaber der skal til, for at skabe sunde, stærke, frie fødder. Det vil sige, de eneste egenskaber dét kræver er, at skoene beskytter fødderne mod elementerne og intet andet. Ingen støtte eller formning, som giver svage eller forvredne fødder. Ingen vinkling af hælen, som giver skævheder i hele kroppen. Skoene og støvlerne i denne kategori er designet til at holde fødderne varme, tørre og fri for læsioner, og så ellers bare lade fødderne være fødder i fred!

Fødderne som fundament

Vi går på vores stakkels fødder hver dag i vores lange liv og er ultimativt afhængige af deres ve og vel for at kunne sørge for resten af kroppens ve og vel. Alligevel prioriterer vi ofte æstetik over komfort og kvalitet. Selv når vi tror vi køber ergonomiske og sunde sko, bliver vi ofte vildledt. Det er ramme alvor at gå i ordentlige sko. Er skoen ikke hensigtsmæssigt udformet til foden, kan det have vidtrækkende konsekvenser man end ikke forestiller sig stammer fra forsømte fødder.

Hvorfor ser sko så ud som de gør?

Det er desværre ikke for føddernes skyld, at konventionelle sko ser ud som de gør... Konventionelle skos former stammer oprindeligt fra den tid hvor vores primære transportform var heste. Skoene skulle kunne glide nemt ind og ud ad en stigbøjle, uden at sidde fast. Derfor spidsede man snuderne på skoene til, gjorde skoene smallere, sålen stivere og tilføjede en hæl, for at skoen ikke gled helt igennem bøjlen. Disse ting havde en praktisk funktion for at sikre sikkerheden under daglig transport, men sådan er hverdagen jo ikke for os længere! Alle fødder har brug for plads, frihed og fleksibilitet for at kunne fungere og udfolde sig som naturen havde tænkt sig, og ikke som sko-industrien ønsker det. Sko skal være fodformede – for en skoformet fod er ikke nogen sund fod.

Hvad betyder formen for foden?

Desværre har denne konventionelle skoform holdt ved i vores kultur. Det er uheldigt, da hvert af tiltagene har direkte konsekvenser for føddernes form, udvikling og generelle helbred – endda i hele kroppen.

Spidse, rundede eller symmetriske skosnuder samt generelt smalle sko, giver for lidt plads til at tæerne kan sprede sig, balancere vores vægt og følge underlaget. En storetå der bliver presset indad, vil også kunne give skavanker såsom knyster, nedsat blodomløb i foden med inflammation til følge og svangsenebetændelse. Alt sammen meget smertefuldt og hæmmende for en aktiv livsstil. Dette forværres, hvis der også er tåspring i skoene; at sålen går op ad i snuden, hvilket den ofte er nødt til i stive sko, for at man faktisk kan gå.

En stiv og tyk sål, hindrer fodens fleksibilitet og naturlige rulning under gang. Den gør det sværere at fornemme underlaget, hvilket kan udtrykke sig i fald, klodsethed eller manglende kropsbevidsthed og rumsans.

En forhøjning af hælen, om end bare få millimeter, ændrer vinklen i bækken og lænd, hvilket igen påvirker hele ens holdning og slider skævt på rygrad og led. Det øger risikoen for skader og skavanker.

En konventionel sko tvinger kroppen til at tage længere skridt og lande på hælen og den hindrer derved den naturlige gangart. Den kan man så fint se hos børn, før den bliver ødelagt; de tager mindre skridt og lander længere fremme på foden. Således fødderne faktisk kan fungere som støddæmpere, som de er skabt til.

Hvad er en barfodssko så?

Barfodssko har de principper, at de har tynde, fleksible såler uden nogen højdeforskel i hælen eller tåspring ved forfoden. De har god plads til hele foden og spredte tæer, og tillader at storetåen beholder sin ligeudrettede position. De har ingen fast hælkappe, ingen svangstøtte og ingen affjedring – ingen restriktion!

Så lidt sko som muligt

Barfodssko tillader således at fødderne udvikles of fungerer uden påvirkning. En god barfodssko er der kun for at beskytte foden mod elementerne – ikke for at yde restriktiv støtte, give unødig støddæmpning eller forme fødderne smallere. Ingen af disse ting er nødvendige eller gavnlige for at udvikle stærke fødder, god balance og sunde led.

Er det for sent at vælge barfodssko?

Selv hvis du altid har gået i konventionelle sko og dine fødder er formet efter dem, måske med svaghed og skavanker i kroppen til følge, kan du have glæde af barfodssko. Du vil måske endda opleve bedring i ting du slet ikke troede havde noget med dine fødder at gøre! Fødder er fantastisk omstillingsparate og kan ofte rette sig en del, hvis de får plads og frihed.

Next level livskvalitet

De fleste af os kender den påtrængende følelse af varme, hævede og trængte fødder i skoene. Ligeledes den afsindige lettelse der opstår, når man endelig får lov at smide skoene eller sandalerne og lade fødderne få fri. Hvis du bruger barfodssko eller barfodssandaler, vil du opleve, at du kommer til at vinke farvel til begge ovenstående følelser. Nej, du kommer ikke til at drage et lettelsens suk når du sparker dine sko af efter en lang dag, for du kommer knap til at ænse at du stadig har dem på! Farvel til opsvulmede, ømme, trætte og mishandlede fødder. Sæt fødderne fri!

Vores udvalg

Vi har gjort os umage for at finde velprøvede modeller af støvler og sko, som alle tilbyder noget særligt. Der er selvfølgelig forskel på hver mærke og models pasform og egenskaber. Nogle sko og støvler egner sig godt til smalle fødder med lav vrist, mens andre egner sig bedre til bredere fødder, evt. med høj vrist. Børn, og voksnes, fødder er selvfølgelig vidt forskellige, og vi anbefaler at man prøver sig frem med hensyn til størrelse og pasform, hvis ikke man allerede har en god fornemmelse af hvilke typer og mærker der egner sig godt til ens barns fod, eller man har bevæbnet sig med grundige mål.

Forskellige egenskaber

Ligeledes har hver model eller mærke ofte et særligt fokus i det enkelte produkt, hvorfor nogle støvler, eksempelvis, vil have mere fokus på blødhed og fleksibilitet, hvor andre har højt fokus på vandtæt TEX-membran, som kan give en mere robust, men også lidt mindre fleksibel støvle. Har man et hjemmepasset barn man snildt kan holde øje med hele dagen, kan man måske prioritere den bløde, men knap så vandtætte model – hvor et barn der går i naturbørnehave måske skal have den mest robuste støvle der er. Med andre ord; hav de forskellige egenskaber i tankerne, når du skal vælge hvad der er vigtigst for jer. Mærkerne der repræsenteres i denne kategori, udmærker sig desuden også ved kvalitet, holdbarhed, bæredygtighed og sunde værdier. Du kan derfor, med ro i sindet, vælge din favorit iblandt dem til dit barn.